Akryl

Akryl är ett mångsidigt material som är omtyckt av många tack vare dess höga transparens, slagtålighet och UV-stabilitet. Materialet tillverkas på två olika sätt: akryl XT tillverkas i en extruder och akryl GS gjutes mellan två glasskivor. I grunden är akryl helt färglöst men det kan infärgas till en oändlig mängd färger. Materialet går att återvinna.

Akryl Extruderad och Gjuten

Extruderade (XT) och gjutna (GS) akrylskivor som passar en mängd olika applikationer, t.ex. inredning, skyltar och grafiskt material. Extruderade skivor har bättre tjocklekstoleranser och lämpar sig bättre vid varmformning. Gjutna skivor används när materialet behöver goda bearbetningsegenskaper, t.ex. vid laserskärning eller mekanisk bearbetning.

Plexiglas Crylon Crylux

Akryl LED

Transparenta och opala skivor med ljusledande och ljusspridande egenskaper anpassade för LED-ljus. Skivorna diffuserar ljuset på ett bättre sätt än vanligt infärgade akrylskivor. Det möjliggör mycket tunna bak- och sidobelysta skyltar där en rad olika sorters ljuskällor kan användas. Materialet finns med flera olika opaliteter och egenskaper. Tjocklekar upp till 30 mm.

Plexiglas Crylux

Akryl Slagseg

Materialet kombinerar egenskaperna hos Akryl XT, som UV- och väderbeständighet, men med mycket hög slagseghet. Det slagtåliga materialet finns i olika slagseghetsgrader, vilket gör att styrka kan anpassas efter ändamål. Materialet är vanligtvis lika lätt att bearbeta som vanlig akryl.

plexiglas crylon

Akryl Frostad

Skivor och rör med matterad yta på skivans ena eller båda sidor. Ljusspridande material som finns i en mängd olika färger. Den matterade ytan gör skivan tålig mot fingeravtryck och synliga repor.

Plexiglas Crylon

Akryl Rör Och Stav

Mångsidiga rör och stavar i extruderad akryl. Högglansig eller matterad yta. Mycket lätta att bearbeta och anpassa efter applikation.

Plexiglas

Akryl Spegel Och Prisma

Akryl Spegel har samma beläggning som en glasspegel, men akrylen gör den lätt att bearbeta. Finns i en mängd olika färger, vilket skapar stora designmöjligheter. Akryl Prisma är en rasterad akryl med pyramidmönster, materialet används ofta till ljusspridning.

Plexiglas Soundstop

Transparenta akrylskivor för bulleravskärmning
Plexiglas Soundstop är transparenta akrylskivor för bulleravskärmning med unika designmöjligheter och oslagbar totalekonomi. Materialets styvhet och tjocklekar gör att stora skivor kan användas utan att krav på lasttålighet åsidosätts. Plexiglas Soundstop är lättbearbetad, har lång livslängd samt hög väderbeständighet. Bullerskärmarna möter också kraven ZTV-Lsw 06, EN 1793 och EN 1794. Produkten kan återvinnas till 100 procent. Upp till 30 års garanti.

Plexiglas
Till toppen