Akryl

Vad är akrylplast?

Akrylplast är ett mångsidigt material som är omtyckt av många tack vare dess höga transparens, slagtålighet och UV-stabilitet. Materialet tillverkas på två olika sätt: akryl XT tillverkas i en extruder och akryl GS gjutes mellan två glasskivor. I grunden är akrylplast, också kallat plexiglas, helt färglöst men det kan infärgas till en oändlig mängd färger. Materialet går att återvinna.

VILL DU VETA MER? KONTAKTA OSS!

Akrylplast Extruderad och Gjuten

Extruderade (XT) och gjutna (GS) akrylplastskivor som passar en mängd olika applikationer, t.ex. inredning, skyltar och grafiskt material. Extruderade akrylskivor har bättre tjocklekstoleranser och lämpar sig bättre vid varmformning. Gjutna akrylskivor används när materialet behöver goda bearbetningsegenskaper, t.ex. vid laserskärning eller mekanisk bearbetning.

Plexiglas Crylon Crylux

Akrylskivor LED

Transparenta och opala akrylskivor med ljusledande och ljusspridande egenskaper anpassade för LED-ljus. Skivorna diffuserar ljuset på ett bättre sätt än vanligt infärgade akrylskivor. Det möjliggör mycket tunna bak- och sidobelysta skyltar där en rad olika sorters ljuskällor kan användas. Materialet finns med flera olika opaliteter och egenskaper. Tjocklekar upp till 30 mm.

Plexiglas Crylux

Akryl Slagseg

Materialet kombinerar egenskaperna hos Akryl XT, som UV- och väderbeständighet, men med mycket hög slagseghet. Det slagtåliga materialet finns i olika slagseghetsgrader, vilket gör att styrka kan anpassas efter ändamål. Denna typ av akrylskiva är vanligtvis lika lätt att bearbeta som vanlig akryl.

plexiglas crylon

Akrylskiva Frostad

Skivor och rör av akryl med matterad yta på akrylskivans ena eller båda sidor. Ljusspridande material som finns i en mängd olika färger. Den matterade ytan gör skivan tålig mot fingeravtryck och synliga repor.

Plexiglas Crylon

Plexiglasrör och Plexiglasstav av akryl

Mångsidiga rör och stavar i extruderad akrylplast. Högglansig eller matterad yta. Mycket lätta att bearbeta och anpassa efter applikation.

Plexiglas

Akryl Spegel Och Prisma

Akryl Spegel har samma beläggning som en glasspegel, men akrylplasten gör den lätt att bearbeta. Finns i en mängd olika färger, vilket skapar stora designmöjligheter. Akryl Prisma är en rasterad akrylplast med pyramidmönster, materialet används ofta till ljusspridning.

Plexiglas Soundstop Bullerskydd

Transparenta akrylskivor för bulleravskärmning
Plexiglas Soundstop är transparenta akrylskivor för bulleravskärmning med unika designmöjligheter och oslagbar totalekonomi. Materialets styvhet och tjocklekar gör att stora skivor kan användas utan att krav på lasttålighet åsidosätts. Plexiglas Soundstop är lättbearbetad, har lång livslängd samt hög väderbeständighet. Bullerskärmarna möter också kraven ZTV-Lsw 06, EN 1793 och EN 1794. Produkten kan återvinnas till 100 procent. Upp till 30 års garanti.

Plexiglas
Till toppen