Smarta och hållbara fasadbeklädnader

Smarta och hållbara lösningar för fasad och väggbeklädnad. I vårt sortiment av kompletta fasadsystem för både privata och kommersiella fastigheter hittar du kanalplast för ljusgenomsläpp, högtryckslaminat, aluminiumkomposit och solid surface. Oavsett vilket fasadmaterial du väljer garanterar vi hög kvalitet och ett varierat utbud med fokus på design och stora möjligheter när det gäller visuella uttryck. Max Compact Exterior och StacBond är flera arkitekters nya favoritmaterial inom fasadskivor tack vare unika designmöjligheter och smarta upphängningssystem. Med kanalplast från Rodeca kan du skapa fantastiska miljöer med naturligt ljusgenomsläpp.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Våra fasadmaterial

Högtryckslaminat för ventilerade fasader

Fundermax Max Compact Exterior är ett högtryckslaminat (HPL) från Fundermax som klarar de flesta utmaningarna för ventilerade fasader. Produkten har mycket hög kvalitet och designvalen är många. Laminatet är extremt slagtåligt, lätt att montera och impregnerat med en lack som ger hög UV-beständighet och lång hållbarhet. Fundermax erbjuder 10 års garanti och laminatet är väderbeständigt, repas inte och tål lösningsmedel. Fasadmaterialet tillverkas delvis av återvunnet råmaterial och går att återvinna.

Läs mer om Fundermax

Självisolerande fasadsystem av kanalplast

Rodeca tillhandahåller ett komplett fasadsystem av kanalplast med tillhörande profiler, fästelement, packningar och tejper. Fasadpanelerna är tillverkade av polykarbonat och har en mycket god isolerande förmåga. Fasadsystemet lämpar sig som ytterväggsfasad i både privata och kommersiella fastigheter. Fasadskivorna släpper igenom mycket ljus samtidigt som det isolerar väl och filtrerar bort UV-strålning. Materialet tillverkas av upp till 50% återvunnen råvara.

Läs mer om Rodeca

Slagtåliga fasader av aluminiumkomposit

StacBond är ett skivmaterial av aluminiumkomposit för klädnad av bland annat fasader och dörrar. Skivan består av en kärna av polyeten eller mineral som är täckt på båda sidor av en lackerad 0,5 mm tjock aluminiumplåt. StacBond levereras även med ett komplett upphängningssystem anpassat efter det aktuella projektet. StacBond finns tillgänglig i fyra lackkategorier, Solid, Metallic, Trä och Special. I kategorierna finns det ett stort urval av färger att välja mellan.

Läs mer om StacBond

FASADSIMULATOR STACBOND

Ventilerade fasader i solid surface med dold infästning

HI-MACS Exteria® är en Solid Surface av mineralkomposit som med sina unika egenskaper möjliggör en otrolig designfrihet. Produkten har en mycket hög kvalitet och finns att tillgå i flera olika färger och utföranden. Skivorna är slagtåliga, lättmonterade och enkla att underhålla. Eftersom materialet går att forma med värme och kan bearbetas till skarvfria lösningar är det bara fantasin som sätter gränserna!

Läs mer om EXTERIA

Inspiration fasad

HI-MACS Exteria Fasadinspiration

HI-MACS EXTERIA 

Photo credit: Mathieu Ducros© | Design: PAD Arkitekter för BERI 21 | Fabrication: LCCA (LCCA) | Material: HI-MACS® Alpine White | Location: Givrand (Saint-Gilles-Croix-de-Vie area), France

HI-MACS EXTERIA 

Location: Hamburg, Germany | Design: Querkopf Architekten GmbH, Wasfy Taha, Fionn Mögel | Engineering: Buthmann Ingenieur-Stahlbau AG | Fabrication: Likoo / Betriebsgesellschaft GmbH | Material: HI-MACS®-FR Alpine White S728 (12 mm) | Photo credit: © Dominik Reipka Fotograf | Mounting System: KEIL Befestigungstechnik GmbH, Engelskirchen

HI-MACS EXTERIA 

Design: Gerdt Architektur, Hamburg | Fabrication: Kiebitzberg GmbH & Co.KG, Havelberg | Photo credit: ©Klaus Stemmler

HI-MACS® Ventilated Facade in Hamburg, Germany

StacBond – Recent Project

FASAD AV HÖGTRYCKSLAMINAT PÅ NYA STUDENTERNA ARENA

Max Compact Exterior från Fundermax håller hög kvalitet och passar utmärkt till offentliga miljöer där det ställs höga krav på att fasadmaterialet är slagtåligt, möjligt att klottersanera, väderbeständigt och ekonomiskt hållbart över tid.

SLAGTÅLIG FASADPANEL AV STACBOND STB-C01

Det mörka fasadmaterialet med ytskikt av aluminium ger ett pampigt intryck tillsammans med de stora glaspartierna.

LJUSt OCH LUFTIGT intryck med fasadpanel från stacbond

Fasad av StacBond för ett luftigt och snyggt intryck. Fasadpanelerna passar bra till offentliga miljöer och är brandklassade.

FÄRGADE FASADSKIVOR MED LJUSGENOMSLÄPP

Fasad av Rodeca som ger ett ljust och levande intryck. De färgade fasadskivorna skapar ett naturligt ljusgenomsläpp under dagtid, medan belysningen på insidan ger byggnaden liv till kvällen.

TRANSPARENTA FASADPANELER

Blå och röda fasadpaneler av Rodeca. De transparenta fasadpanelerna ger byggnaden ett unikt utseende och på natten skapar den bakgrundsbelysta fasadbeklädnaden ett imponerande och omedelbart igenkännligt landmärke.

Vi effektiviserar era projekt

Vi identifierar rätt material till rätt plats och applikation.

Vi rekommenderar rätt infästning.

Vi säkerställer att produkterna uppfyller gällande krav.

Vi bistår med certifikat och dokumentation.

Vi optimerar och kapar material efter behov.

Vi ansvarar för projektanpassad logistik och instruktioner till montörer.

Vi erbjuder dig

Hög tillgänglighet och snabba leveranser

Våra kontor och lager finns i Kungsbacka söder om Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Med vår närvaro garanterar vi hög tillgänglighet och snabba leveranser.

Kundanpassade format direkt från sågen

Våra anläggningar är utrustade med automatsågar och kapmaskiner som gör att vi kan leverera skivor enligt dina önskemå

Support och rådgivning genom hela projektet

Vi bidrar med expertis och rådgivning under hela projektet, från planering och materialoptimering till dokumentation, miljömärkningar och logistik. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för ert projekt!

Kontakta våra möjliggörare

Vi har lång erfarenhet av material till olika branscher och ändamål och finns tillgängliga med personliga support för frågor och förfrågningar. Kontakta oss direkt eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig.

Patrik Helgegren, Project Account Manager
+46 733 71 27 26
patrik.helgegren@gop.se

Roger Carlsson, Project Account Manager
+46 733 71 27 38
roger.carlsson@gop.se

Är du redan kund hos oss? Logga in i gop Store för information och support!  

Privatpersoner hänvisas till våra återförsäljare.

    Genom att skicka in detta formulär godkänner du att dina uppgifter behandlas enligt gops Integritetspolicy.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Till toppen