Polypropylen

Polypropylen/PP är en slagtålig plast som i grundutförandet är klart men som kan infärgas i ett obegränsat antal färger. Materialet passar bra för många olika slags printapplikationer samtidigt som det kan både bigas och stansas. Vid tryck rekommenderas coronabehandlad yta för bästa resultat.  Materialet går att återvinna.

Vårt breda sortiment av polypropylen är särskilt utvecklat för att möta marknadens efterfrågan på hållbara alternativ av material för reklam- och trycksaker.

VILL DU VETA MER? KONTAKTA OSS!

PP Skummad

Återvinningsbara skivor av skummad polypropylen med coronabehandling för utmärkta tryckresultat. Materialet är delvis tillverkat av återvunnen råvara, vilket gör den till ett oslagbart printmaterial när höga krav ställs på hållbarhet, hög printkvalitet och låg vikt.

PP Kanal

PP-Kanal är en extremt lättviktig och slitstark plast i kanalkonstruktion. Ytskikten är coronabehandlade, vilket ger en till ett utmärkt tryckyta – för både digital och screentryck. Materialet är resistent mot vatten, fetter och oljor, och har ett gott skydd mot både minerala och organiska syror och lösningsmedel. Perfekt till enkel och dubbelsidiga trycksaker, skyltar, produktdisplayer och olika sorters förpackningar. Materialet har mycket goda miljöegenskaper tack vare dess låga vikt och långa hållbarhet. Vid förbränning av PP bildas endast koldioxid och vatten. Materialet är 100% återvinningsbart.

PP Bubbel

Sandwichskiva med tre skikt av polypropylen: ett termoformat mittlager och två solida skivor som ytterskikt. Skivan får sin lätthet och styvhet från kärnans bubblor. Materialet är hållfast och mycket motståndskraftigt mot fukt. Materialets plana och coronabehandlade ytor har utmärkta tryckegenskaper och passar perfekt för enkel- och dubbelsidiga applikationer som kräver låg vikt och lång hållbarhet. Materialet har mycket goda miljöegenskaper tack vare dess låga vikt och långa hållbarhet. Vid förbränning av PP bildas endast koldioxid och vatten. Materialet är 100% återvinningsbart.

PP Folie

Slagtålig folie med låg egenvikt. Passar utmärkt till produktförpackningar, kontors- och presentmappar, olika sorters skyltmaterial eller som fuktskydd under vitvaror. I standardsortimentet finns ett stort antal färger men färgskalan är i princip oändlig då materialet kan specialproduceras i så gott som alla färger. Finns även i utförandet tät vit, perfekt för dubbelsidiga tryck då det inte släpper igenom bakomvarande ljus. Materialet har mycket goda miljöegenskaper tack vare dess låga vikt och långa hållbarhet. Vid förbränning av PP bildas endast koldioxid och vatten. Materialet är 100% återvinningsbart.

PP-H

PP-H finns i flera olika utföranden och är ett mycket segt material med hög utmattningsstyrka, hög elektrisk isolering samt hög kemikalieresistens. Materialet används ofta inom bilindustrin och liknande där kemikalier och lösningsmedel är vanligt förekommande. PP-H är även mycket användbart som material till rördelar, kar och behållare inom kemiindustrin. Det går utmärkt att forma materialet med värme eller svetsning. Genom att sampolymera eller blanda med andra polymerer kan materialets egenskaper som styvhet eller slagseghet modifieras. Materialet går att återvinna.

Till toppen