Moderna utetak anpassade efter skandinaviskt klimat

Skapa din drömplats med tåliga utetak särskilt utvecklade för vårt nordiska väder! Med ett brett sortiment av takskivor i olika utföranden och smarta system av tillbehör förenklar vi montering, samtidigt som du kan vara säker på att du får ett stilfullt tak som håller i många år framöver. Våra plasttak har många användningsområden. Det fungerar på balkongen, som tak till uteplatsen, växthuset eller carporten, som
ljusgenomsläpp i stallbyggnader och som innertak i lador. Du har behovet – vi har taket!

Osäker på vilken takskiva som passar bäst till din drömuteplats? Ta del av vår guide nedan eller utforska vårt sortiment! 

5 fördelar med att välja ett utetak från gop

› Brett sortiment som passar många olika hus och trädgårdar
› Premium design och kvalitet
› Anpassade för nordiska förhållanden
› Enkelt att montera
› Högt ljusgenomsläpp och filtrerar bort uv-strålning

GOP UTETAK KATALOG 2024

Hitta återförsäljare här!

Guide – så väljer du rätt utetak för dina behov

Funderar du kanske på ett nytt utetak för altanen eller trädgården men vet inte vilken lösning som passar bäst? Du kan vara lugn. Vi har ett brett sortiment av olika takalternativ. Här ger dig våra bäst tips och råd och guidar dig rätt!

Oavsett om du är ute efter ett modernt utetak med mycket ljusinsläpp, ett slitstarkt och underhållsfritt alternativ, eller kanske ett tak med vinterisolering så erbjuder gop lösningar för de allra flesta. Gemensamt för samtliga utetak från gop är bland annat anpassade efter vårt nordiska klimat, håller hög kvalitet och är enkla att montera.

gop TERRACE – ETT KOMPLETT ALTANTAK

gop Terrace är ett exklusivt komplett terrasstak med en modern design och genomtänkt funktion. Den stabila konstruktionen kräver bara två stolpar, vilket ger en luftig och öppen lösning som gör sig lika bra i anslutning till ett modernt nybyggt hus som till en äldre villa. gop Terrace kommer i en färdig byggsats där du väljer takskiva i akryl med glaslook eller klassisk kanalplast. Altantaket finns i tre olika storlekar: 3×3 m, 3×4 m och 3×5 meter.

gop Multiglas – utmärkt val för vinterträdgårdar

Ett nytt utetak av kanalplast ger dig ljus och värme i många år. gop har därför utvecklat gop Multiglas, ett kanalplasttak av hög kvalitet med skräddarsytt profilsystem som gör monteringen enkel. gop Multiglas har slagtåliga kanaltakskivor i okrossbar polykarbonat och finns i tjocklekar mellan 10-50 mm. Taket passar utmärkt både till vinterträdgårdar för användning året runt och som tak över terrassen.

10 mm – Ett utmärkt skärmtak som där det inte ställs så stora krav på isoleringsvärdet
16 mm – Bra val till ett uterum med isolerade väggar och golv som ska använda en stor del av året. 
32 mm – Utmärkt till uterum som ska användas året runt. U-värdet är lika lågt som ett 3-glasfönster.
50 mm – Perfekt till vinterträdgårdar för användning året runt. U-värdet är lika lågt som fönster till passivhus.

gop Multiglas är framtaget för vårt skandinaviska klimat och varken gulnar av solen eller påverkas av skiftande väder. Tack vare att konstruktionen kräver färre reglar är det dessutom mindre som stör ljusinsläppet. Helt enkelt det perfekta kanaltaket för dig med höga krav!

gop Skyroof – Transparenta takskivor i modern design

gop Skyroofs takskivor är sju gånger slagtåligare och hälften så tunga som glas vilket ger en hög slitstyrka mot exempelvis regn, hagel och kyla. gop Skyroof monterar du enkelt på en trästomme och är ett perfekt alternativ för dig som söker en ljus taklösning med modernt utseende  och lång livslängd.

Detta tak från gop erbjuder en balanserad design mellan form och funktion, där rena profiler och transparenta takskivor utgör en vacker symmetri. Takskivorna har en glaslook och ger hela 92 procent ljusgenomsläpp, samtidigt som du skyddas från solens skadliga UV-strålning vid din uteplats.

gop trapetstak – mångsidig lösning med rikligt ljusinsläpp

Under ett trapetstak från gop kan du förlänga sommaren och sitta ute även om det regnar, dessutom får du skydd från solens skadliga UV-strålar. Trapetstak gjorda av korrugerad plast är ett utmärkt val för dig som söker en enklare taklösning som släpper igenom mycket ljus.

gop trapetstak passar perfekt som väderskydd till balkongen, uteplatsen och växthuset, men också som ljusgenomsläpp för stallbyggnader och innertak i lador. Användningsområdena är många!

Kompletta altantak – enkel montering och minimalt underhåll

Våra kompletta altantak kännetecknas av stilren design och genomtänkt funktion som ger goda förutsättningar för en ljus och härlig uteplats. Altantaken finns tillgängliga i två varianter, gop Olympia och gop Feria. Taken levereras kompletta med byggsats som snabbt och enkelt monteras ihop.

Stäng ute störande ljud och skapa en vindstilla oas under altantaket med en transparent sidovägg, väggen kan installeras på valfri sida av altantaket.

Altantaken kräver minimalt underhåll och består av slagtålig polykarbonat i kanalkonstruktion som ger 100% UV-skydd.

Våra utetak säljs via återförsäljare online och i fysiska butiker över hela landet!

Vilken takskiva väljer du?

gop skyroof – transparenta skivor med glaslook

gop Skyroof är ett stilrent, ljust och modernt utetak med rena linjer i fina proportioner. Takskivorna är av tålig akryl som inte gulnar. Taket monteras enkelt på en trästomme och är det perfekta alternativ för den som önskar en öppen och ljus taklösning med lång livslängd.

Upptäck gop skyroof

gop Multiglas – isolerande kanaltak till uterummet

Kanaltakskivorna är framtagna för vårt skandinaviska klimat; de är slagtåliga, tål snölaster och har mycket goda isolerande egenskaper. Taket släpper in massor av härligt ljus och håller ute de skadliga UV-strålarna. Profilsystemet gör att taket monteras snabbt och enkelt!

Upptäck gop multiglas

korrugerad takplast med högt ljusgenomsläpp

Korrugerad plast är ett utmärkt val om du vill ha en öppen taklösning med mycket ljusinsläpp – exempelvis över altanen, carporten eller cykelskjulet. Våra trapetstak finns både som klara skivor, opalvita eller en snygg rökfärg. Hög kvalitet och enkla att montera!

Upptäck korrugerad plast

Kompletta altantak av hög kvalitet

Med kompletta altantak från gop är det enkelt att skapa en ljus och härlig uteplats med skydd mot solens UV-strålar. Med den kompletta byggsatsen kan du snabbt bygga ett slagtåligt tak med högt ljusgenomsläpp till altanen, uteplatsen eller som carport.

Upptäck kompletta altantak

Stilrena och tåliga entrétak 

Vi erbjuder ett brett sortiment av moderna och slagtåliga entrétak. Taken står emot vårt skandinaviska klimat och bibehåller sitt utseende under lång tid. Med våra entrétak får du en kvalitativ lösning som både skyddar och förhöjer entréns utseende under lång tid!

Upptäck gop entrétak

Smarta tillbehör

Alla vår tak har skräddarsydda och tillbehör som gör monteringen enkel och smidig. Vi har även andra smarta tillbehör, exempelvis en snöskyffel anpassad för tak. Tillbehör till respektive tak finns på deras kategorisidor.  

Takplastguiden 

Takplastguiden är vår smarta digitala tjänst som hjälper dig att beräkna ut komplett materialåtgång till ditt nya tak. I sista steget får du ett färdigt offertunderlag att ta med till någon av våra återförsäljare för prisförslag – snabbt och enkelt!

I Takplastguiden kan du bygga ett utetak av gop Skyroof eller gop Multiglas.

Bygg ditt tak – beräkningsverktyg

Inspiration

Besök vår inspirationssida där vi lägger upp produkt- och miljöbilder för att du ska kunna göra rätt val till ditt kommande projekt. Följ oss även på Instagram för extra mycket inspiration – där postar vi bl.a. projekt från våra kunder. Har du ett tak – eller någon annan av våra produkter hemma hos dig? Tagga oss gärna #gopsverige eller skicka ett DM/mail. Vi delar gärna vidare! 

Hitta Åteförsäljare

Våra utetak går att beställa via återförsäljare inom byggvaruhandeln över hela landet! Utvalda butiker är experter på våra produkter och/eller har utställningsexemplar på plats. 

Välkommen in hos våra återförsäljare – både online och i butik!

Hitta återförsäljare här!

Till toppen