Polykarbonat

Polykarbonatskivor - För extra slagtålighet

Polykarbonat/PC är en transparent plast som är extremt slagtålig. Materialet används ofta som alternativ till glas eftersom polyarbonat är både lättare och starkare. Dessutom är polykarbonat enkelt att bearbeta och tål relativt höga temperaturer. Polykarbonatskivor kan infärgas i en mängd olika färger, vanligast förekommande är klar, opal och rök. Skivor av polykarbonat används ofta som säkerhetsinglasningar eller som avskärmningsmaterial runt exemplevis maskiner. Materialet passar även utmärkt i förarhytter för exempelvis skogsindustrin. Materialet går att återvinna.

Fördelar med polykarbonat

› Robust och slagtåligt
› Låg vikt jämfört med alternativa material som glas
› Enkelt att bearbeta - klarar temperaturer från -40 °C till +135 °C
› Finns med UV-skydd för utomhusanvändning
› Hög transparens

OBS!  Exolon Group bytte 1 juli namn på sitt varumärke Makrolon till Exolon.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

PC Polykarbonat UV

Polykarbonat med förstärkt UV-skydd vilket gör materialet perfekt lämpat för utomhusbruk. Precis som i sitt standardutförande har materialet hög ljustransmission och är extremt slagtåligt, värmebeständigt och har hög brandklass. Materialet går att återvinna.

 Impex

PC Polykarbonatskivor

Polykarbonat är ett mångsidigt material med hög transparens och jämn, slagtålig yta. Det slagtåliga materialet är lätt att bearbeta och passar en mängd applikationer som kräver hög slagtålighet. Materialet går att återvinna.

 Makrolon

PC Polykarbonat Hard Coat

Polykarbonatskivor med unik ytbehandling som ger extra reptålighet, högre kemikalieresistens samt ett utökat skydd mot UV. Materialet går att återvinna.

 Impex

Fasadsystem Rodeca Polykarbonat

Rodeca tillhandahåller ett komplett system av kanalplast med tillhörande profiler, fästelement, packningar och tejper. Panelerna är tillverkade av polykarbonat och har en mycket god isolerande förmåga. Systemet lämpar sig som ytterväggsfasad i både privata och kommersiella fastigheter. Materialet släpper igenom mycket ljus samtidigt som det isolerar väl och filtrerar bort UV-strålning.

Rodeca

vi erbjuder dig

Hög tillgänglighet och snabba leveranser

Våra kontor och lager finns i Kungsbacka söder om Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Med vår närvaro garanterar vi hög tillgänglighet och snabba leveranser.

Kundanpassade format direkt från sågen

Våra anläggningar är utrustade med automatsågar och kapmaskiner som gör att vi kan leverera skivor enligt dina önskemål.

Beställ direkt i vår webbutik gop Store

I vår webbutik gop Store har du direkt åtkomst till lagersaldo, orderhistorik, bilder, info och kundspecifika priser – allt samlat på ett ställe dygnet runt.
Inlogg gop Store


Kontakta våra möjliggörare

Vi på gop har lång erfarenhet av material till olika branscher och ändamål. Vi finns tillgängliga med personliga support för frågor och förfrågningar! 

Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig!

Är du redan kund hos oss? Logga in i gop Store för information och support!  

Privatpersoner hänvisas till våra återförsäljare.

 

    Genom att skicka in detta formulär godkänner du att dina uppgifter behandlas enligt gops Integritetspolicy.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Till toppen