gop levererar transparenta bullerskydd med oslagbar livslängd till nya Nordreälvbron

8 december 2020


Under ledning av Trafikverket är renoveringen av den 50 år gamla bron i Kungälv i full gång och beräknas vara färdigställd under sommaren 2022. Bron uppgraderas med ett nytt transparent bullerskydd av Plexiglas Soundstop från skandinaviska materialleverantören gop. De transparenta akrylskivorna på 20 mm har unika egenskaper, en överlägsen livslängd och bjuder på många designmöjligheter, vilket gjorde materialet till det självklara valet.

Det är otroligt kul att vara en del av ett projekt där vi levererar ett högkvalitativt bullerskydd som i kombination med räckets konstruktion inte bara skapar ett tystare och trivsammare närmiljö utan även inger en ökad säkerhet för resenärerna, säger Jan Larsson, District Account Manager på gop.

Montaget av bullerskärmarna har redan påbörjats och sträcker sig över två kilometer. Designen är väl genomtänkt där de transparenta akrylskivorna kombineras med infärgade blå skivor med frostad finish. Totalt monteras över 1000st akrylskivor som kommer göra miljön för de boende runt bron lugn och harmonisk, både visuellt och ljudmässigt.

Bullerskydden monteras på ett nyutvecklat räcke som håller högsta säkerhet och tillsammans med de bulleravskärmande skivorna skapas ett dokumenterat skydd över tid. Montaget av de nya bullerskärmarna av Plexiglas Soundstop inleddes under hösten 2020 och beräknas vara färdigställt under sommaren 2021.

Fakta Bullerskärmar till nya Nordreälvbron

Material: Plexiglas Soundstop GSCC 20 mm Akryl
Leverantör: gop – Glasfiber & Plastprodukter AB
Montage: 2 km, 1017st akrylskivor
Design: Transparenta skivor kombinerat med infärgade blå skivor med frostad finish

 

Fördelar med bullerskydd av Plexiglas Soundstop

 

​Här kan du läsa mer om gops bullerskydd. 

Till toppen