Polypropylen

Polypropylen/PP är en slagtålig plast som i grundutförandet är klart men som kan infärgas i ett obegränsat antal färger. PP finns som lättviktsskivor, tex skummad eller i sandwichkonstruktion och passar bra för många olika slags printapplikationer samtidigt som det kan både bigas och stansas. Vid tryck rekommenderas coronabehandlad yta för bästa resultat.  Materialet går att återvinna.

Vårt breda sortiment av polypropylen är särskilt utvecklat för att möta marknadens efterfrågan på hållbara alternativ av material för reklam- och trycksaker.

gop erbjuder nu återtag av polypropylen (pp) för återvinning!

Returnera PP som tidigare beställts från oss, med eller utan print, så säkerställer vi att det återvinns i Sverige och blir nya produkter. Kontakta oss så hjälper vi er boka återtag!

Vill du veta mer? Kontakta oss!

PP Bubbel Lättviktsskivor

Lättviktsskiva med tre skikt av polypropylen: ett termoformat mittlager och två solida skivor som ytterskikt. Skivan får sin lätthet och styvhet från kärnans bubblor. Polypropylen är hållfast och mycket motståndskraftigt mot fukt. Materialets plana och coronabehandlade ytor har utmärkta tryckegenskaper och passar perfekt för enkel- och dubbelsidiga applikationer som kräver låg vikt och lång hållbarhet. Materialet har mycket goda miljöegenskaper tack vare dess låga vikt och långa hållbarhet. Vid förbränning av PP bildas endast koldioxid och vatten. Materialet är 100% återvinningsbart.

PP Skummad Lättviktsskivor Återvunnen

Återvinningsbara lättviktsskivor av skummad polypropylen/pp med coronabehandling för utmärkta tryckresultat. Materialet är delvis tillverkat av återvunnen råvara, vilket gör den till ett oslagbart printmaterial när höga krav ställs på hållbarhet, hög printkvalitet och låg vikt.

PP Kanal Lättviktsskivor

PP Kanal är en extremt lättviktig och slitstark lättviktsskiva i kanalkonstruktion. Ytskikten är coronabehandlade, vilket ger en till ett utmärkt tryckyta – för både digital och screentryck. Materialet är resistent mot vatten, fetter och oljor, och har ett gott skydd mot både minerala och organiska syror och lösningsmedel. Perfekt till enkel och dubbelsidiga trycksaker, skyltar, produktdisplayer och olika sorters förpackningar. Materialet har mycket goda miljöegenskaper tack vare dess låga vikt och långa hållbarhet. Vid förbränning av polypropylen bildas endast koldioxid och vatten. Materialet är 100% återvinningsbart.

PP Folie

Slagtålig folie med låg egenvikt. Passar utmärkt till produktförpackningar, kontors- och presentmappar, olika sorters skyltmaterial eller som fuktskydd under vitvaror. I standardsortimentet finns ett stort antal färger men färgskalan är i princip oändlig då materialet kan specialproduceras i så gott som alla färger. Finns även i utförandet tät vit, perfekt för dubbelsidiga tryck då det inte släpper igenom bakomvarande ljus. Materialet har mycket goda miljöegenskaper tack vare dess låga vikt och långa hållbarhet. Vid förbränning av PP bildas endast koldioxid och vatten. Materialet är 100% återvinningsbart.

PP-H

PP-H finns i flera olika utföranden och är ett mycket segt material med hög utmattningsstyrka, hög elektrisk isolering samt hög kemikalieresistens. Materialet används ofta inom bilindustrin och liknande där kemikalier och lösningsmedel är vanligt förekommande. PP-H är även mycket användbart som material till rördelar, kar och behållare inom kemiindustrin. Det går utmärkt att forma materialet med värme eller svetsning. Genom att sampolymera eller blanda med andra polymerer kan materialets egenskaper som styvhet eller slagseghet modifieras. Materialet går att återvinna.

10 skäl till att trycka på polypropylen/pp

› Energisnål tillverkning
Tillverkning av PP är en energisnål process med låga koldioxidutsläppsnivåer.
› Tillverkat av återvunnet material
PP från gop tillverkas av 10-30% återvunnet material.
› Cirkulär hållbarhet
Under sin livscykel sparar PP som material in nio gånger så mycket koldioxidutsläpp mot vad som orsakas när materialet tillverkas.
› Fri från tillsatser
PP behöver inga ytterligare tillsatta ämnen för att materialet ska hålla över tid vilket skapar goda förutsättningar för återvinning.
› Lägre transportkostnader och utsläpp
Jämfört med alternativa material väger PP mindre, vilket resulterar i lägre transportkostnader och utsläpp.
› Bättre totalekonomi
En färdig produkt av PP har en väsentligt längre hållbarhetstid än många alternativa material. Något som sparar på miljö och bidrar till bättre totalekonomi.
› Kräver mindre färg och efterbehandling
Coronabehandlad PP är lätt att trycka på. Åtgången färg kan minskas med upp till 30% jämfört med alternativa material. Materialet kräver därmed ingen för- eller efterbehandling som är skadlig för miljön.
› Tåliga trycksaker med lång hållbarhet
PP är extremt slitstarkt och tål både fukt och väta, vilket bidrar till längre hållbarhetstid än för alternativa material.
› 100% återvinningsbart
PP kan få nytt liv i andra produkter, exempelvis som förpackningar, byggnadsmaterial eller industriella applikationer. Materialet kan återvinnas upp till 7 gånger.
› Låga utsläppsnivåer vid förbränning
Vid förbränning av PP bildas endast koldioxid och vatten.

vi erbjuder dig

Hög tillgänglighet och snabba leveranser

Våra kontor och lager finns i Kungsbacka söder om Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Med vår närvaro garanterar vi hög tillgänglighet och snabba leveranser.

Kundanpassade format direkt från sågen

Våra anläggningar är utrustade med automatsågar och kapmaskiner som gör att vi kan leverera skivor enligt dina önskemål.

Beställ direkt i vår webbutik gop Store

I vår webbutik gop Store har du direkt åtkomst till lagersaldo, orderhistorik, bilder, info och kundspecifika priser – allt samlat på ett ställe dygnet runt.
Inlogg gop Store


Kontakta våra möjliggörare

Vi på gop har lång erfarenhet av material till olika branscher och ändamål. Vi finns tillgängliga med personliga support för frågor och förfrågningar! 

Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig!

Är du redan kund hos oss? Logga in i gop Store för information och support!  

Privatpersoner hänvisas till våra återförsäljare.

 

    Genom att skicka in detta formulär godkänner du att dina uppgifter behandlas enligt gops Integritetspolicy.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Till toppen