Klassning av plastmaterial i ny remiss från Svanen

7 april 2020

Under våren 2020 har den statliga organisationen Svanen skickat ut ett nytt förslag kring Svanenmärkning av tryckerier. Eftersom remissen bland annat gäller plastmaterial har gop en pågående dialog med Svanen för att på bästa sätt bidra med vår kunskap för att utforma klassificeringen av olika plastmaterial.

Vi vill förtydliga att Svanen inte på något sätt vill förbjuda användningen av plast då det finns väldigt många fördelar med materialet såväl rörande tryckegenskaper som utomhusbeständighet. Däremot vill de precis som vi titta på hur vi kan skapa skivmaterial bestående av större andel återvunnen postindustriell plast för att bidra till lägre miljöpåverkan och ligga i framkant rörande hållbarhet.

Vi kommer om förslaget blir verklighet se till att redovisning kring gops produkter finns tillgänglig hos Svanen så att ni kan känna er trygga när ni handlar av gop. gop tittar under 2020 för fullt på nya spännande produkter som möjliggör för våra kunder att inom kort kunna leverera en större bredd av högkvalitativa och tåliga tryckmaterial med fokus på hållbarhet.

Läs mer om Svanens nya remissförslag

Läs mer om gops hållbarhetsarbete

Till toppen