Guide – så väljer du rätt utetak för dina behov

14 juni 2021

Nu går vi mot ljusare tider igen och snart väntar sommaren runt hörnet. Funderar du kanske på ett nytt utetak för altanen eller trädgården men vet inte vilken lösning som passar bäst? Du kan vara lugn. Vi ger dig våra bäst tips och råd och guidar dig rätt bland många av de fina alternativen från gop.

Oavsett om du är ute efter ett modernt utetak med mycket ljusinsläpp, ett slitstarkt och underhållsfritt alternativ, eller kanske ett tak med vinterisolering så erbjuder gop lösningar för de allra flesta. Gemensamt för samtliga utetak från gop är bland annat skandinavisk design, hög kvalitet och enkel montering.

gop Multiglas – utmärkt val för vinterträdgårdar

Ett nytt utetak av kanalplast ger dig ljus och värme i många år. gop har därför utvecklat Multiglas, ett kanalplasttak av hög kvalitet med skräddarsytt profilsystem som gör monteringen enkel. Multiglas har slagtåliga kanaltakskivor i okrossbar polykarbonat och finns i tjocklekar mellan 10-50 mm. Taket passar utmärkt både till vinterträdgårdar för användning året runt och som tak över terrassen.

gop Multiglas är framtaget för vårt skandinaviska klimat och varken gulnar av solen eller påverkas av skiftande väder. Tack vare att konstruktionen kräver färre reglar är det dessutom mindre som stör ljusinsläppet. Helt enkelt det perfekta kanaltaket för dig med höga krav!

gop Skyroof – Transparenta takskivor i modern design

gop Skyroofs takskivor är sju gånger slagtåligare och hälften så tunga som glas vilket ger en hög slitstyrka mot exempelvis regn, hagel och kyla. Skyroof monterar du enkelt på en trästomme och är ett perfekt alternativ för dig som söker en ljus taklösning med trendigt snitt och lång livslängd.

Detta tak från gop erbjuder en balanserad design mellan form och funktion, där rena profiler och transparenta takskivor utgör en vacker symmetri. Takskivorna har en glaslook och ger hela 92 procent ljusgenomsläpp, samtidigt som du skyddas från solens skadliga UV-strålning vid din uteplats.

gop trapetstak – mångsidig lösning med rikligt ljusinsläpp

Under ett trapetstak från gop kan du förlänga sommaren och sitta ute även om det regnar, dessutom får du skydd från solens skadliga UV-strålar. Trapetstak gjorda av korrugerad plast är ett utmärkt val för dig som söker en öppen taklösning med mycket ljusinsläpp.

gop trapetstak passar perfekt som väderskydd till balkongen, uteplatsen och växthuset, men också som ljusgenomsläpp för stallbyggnader och innertak i lador. Användningsområdena är många!

Kompletta altantak – enkel montering och minimalt underhåll

gops altantak kännetecknas av stilren design och genomtänkt funktion som ger goda förutsättningar för en ljus och härlig uteplats. Altantaken finns tillgängliga i två varianter, gop Olympia och gop Feria. Taken levereras kompletta med byggsats som snabbt och enkelt monteras ihop.

Stäng ute störande ljud och skapa en vindstilla oas under altantaket med en transparent sidovägg, väggen kan installeras på valfri sida av altantaket.

Altantaken kräver minimalt underhåll och består av slagtålig polykarbonat i kanalkonstruktion som ger 100% UV-skydd.

5 fördelar med att välja ett utetak från gop

Upptäck hela vårt trädgårdssortiment!

Till toppen