gop lanserar kompositskiva för lättare lastbilsskåp

22 oktober 2020

gop fortsätter att utveckla sitt materialutbud och breddar sortimentet av kompositskivor. gopanel LITE Flooring är en glasfiberförstärkt kompositskiva av polypropylen som med sin extremt låga vikt (4,0 kg/m²) och höga hållfasthet passar perfekt som golvkonstruktion i bl.a. lastbilar, släp och mindre containrar. Användningsområdena är många!

Martin Arnesson, Account Manager, säger: ”Viktbesparingen på lastbilar och containrar har stor betydelse då minsta gram man kan spara ger en klar leveransfördel. Därför är gopanel LITE Flooring en enastående produkt som länge har efterfrågats på marknaden. Att vi nu kan erbjuda materialet till våra kunder är otroligt kul!

gopanel kompositskiva har utvecklats under flera års tid av gop. Den slitstarka skivan är testad och dokumenterad av RISE (Research Institutes of Sweden). Konstruktionen är unik med en kärna i honeycomb-struktur vilket tillsammans med riktad glasfiber ger den höga styrkan och mycket låga vikt. gopanel LITE Flooring underlättar bl.a. vid installation och hantering, vilket minimerar risken för arbetsskador och främjar arbetsmiljön.

FÖRDELAR MED GOPANEL LITE FLOORING:

› Låg vikt. Stor viktbesparing jämfört med andra material så som tex trä/plywood.
› Lång livslängd. Tåligt material som inte bryts ned.
› Fukttåligt. Materialet absorberar inte vatten och ruttnar inte.
› Slitstark. Hög slitstyrka, testad och dokumenterad av Research institutes of Sweden (RISE).
› Halkskyddad. Behandlad yta för säker användning.
› Slagtålig. Hög slagtålighet tack vare kraftig glasfiberarmering.
› UV-beständig. Motståndskraftig mot solljus.
› Skivor i fullformat. Kan beställas i stora storlekar, tex 4300x2200mm.
› Snabba leveranser. Lagerförs hos gop.

gopanel LITE Flooring finns tillgängligt både som måttbeställda skivor och i fullformat. Kompositskivorna kan beställas i tjocklekar från 9 mm och distribueras i både Sverige, Norge och Danmark. Kontakta oss direkt för mer information och beställning! 

Besök produktsidan!

Till toppen