gop blir distributör av Swedboard

21 november 2022

 

Nu står det klart att det gop får distributionsrätt i Skandinavien för Swedboards produkter SB Fibre och SB Composite – pappersbaserade premiumskivor för den för den grafiska displaybranschen.

Swedboard International AB ingår sedan april 2022 i 3A Composites – ett globalt etablerat företag med många högkvalitativa varumärken så som bland annat FOREX®, SMART-X®, DISPA® och DIBOND® i sin portfölj. Varumärken som gop redan är distributör av.
För gop medför avtalet om distributionsrätt av Swedboard att företaget växer ytterligare i sitt utbud av starka, välkända varumärken från ledande tillverkare och därigenom kan ge kunderna i branschen ett ännu bredare erbjudande.

-Vi är otroligt stolta över att addera Swedboard till vårt produktsortiment. För oss innebär det att vi lägger en stor och viktig pusselbit i vårt arbete för att fortsätta vara den ledande materialleverantören inom visuell kommunikation.
Martin Gut, Produktchef gop.

Swedboard, som produceras i Sverige, stämmer väl in med gops fokus på att erbjuda fler hållbara och återvunna material. Swedboard Fibre har en mycket energieffektiv tillverkningsprocess, är 100% återvinningsbar och upp till 30% av materialet är antingen post consumer eller post industrial.

Martin Carlshamre, COO Swedboard.
-Att gop distribuerar Swedboard betyder att vi kan nå ut med våra material på en mycket bredare front än tidigare eftersom gop har en stark position inom den grafiska industrin. Att vi går via gop gör även att produkterna blir mer lättillgängliga och kommer ha signifikant kortare ledtider då materialen lagerhålls vilket är väldigt positivt. Man behöver heller inte köpa samma kvantitet som tidigare och detta ser vi som en stor fördel för kunderna. Precis som gop strävar vi efter att hitta innovativa och hållbara material utan att kompromissa på kvalitén och ser fram emot att ta detta vidare tillsammans.

Swedboards sortiment kommer att finnas för beställning hos gop Sverige från och med 1 december.I Norge och Danmark går produkterna att beställa från 9 januari 2023.

Till toppen