glasfiberförstärkta lättviktsskivor för byggnation och infrastruktur

gop Gopanel är en glasfiberförstärkt kompositskiva med extremt låg vikt och mycket hög hållfasthet. Lättviktsskivorna finns i flera olika utföranden, och används som material i exempelvis byggnadsställningar, golvkonstruktion i lastbilskåp eller som gjutform i professionella gjutprojekt. Gemensamt för produkterna är att skivorna håller extremt hög slagstyrka och låg vikt, uppskattade egenskaper för många olika slags byggnationsprojekt.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss!

GOPANEL STÄLLNINGSPLAN

Sedan 2014 har gopanel använts framgångsrikt till byggnadsställningar. Kompositskivan minimerar ställningens vikt och ökar säkerheten för arbetstagaren. Skivorna har hög slagtålighet och varken ruttnar eller drar inte åt sig fukt. Egenskaperna ger gopanel en lång livslängd i jämförelse med andra material som används i samma applikationer, exempelvis trä eller plywood.

Läs mer

GOPANEL LITE FLOORING

gopanel LITE Flooring används som golvkonstruktion till lastbilssåp, släpkärror, containers mm. Materialet finns tillgängligt både som måttbeställda skivor och i fullformat. Fullformatsskivor passar mycket bra i bland annat 3,5 tons lastbilsskåp och kapas enkelt till önskad storlek. Materialets extremt låga vikt bidrar till viktbesparingar i flertalet konstruktioner.

Läs mer

GOPANEL FORM GJUTSKIVA

gop Gopanel Form är speciellt utvecklad för professionell fundamentgjutning och industriell prefab, men kan även användas i andra sammanhang där det krävs starka fukttåliga skivor med hög prestanda. Den slitstarka ytan av glasfiberförstärkt termoplast gör skivan mycket slagtålig och den har hög kemisk beständighet. Kärnan av polypropylen och dess utformning ger även utmärkt dimensionsstabilitet och hög mekanisk styrka.

LÄS MER

FORMSKIVA FÖR PROFESSIONELL GJUTNING

gop styr mot en mer hållbar byggbransch med gopanel form

I traditionell gjutning används ofta tunga och miljöbelastande material som plywood med släppmedel. Nu introducerar materialleverantören gop en innovativ lösning med ökad återanvändbarhet och fler gjutcykler: Gopanel Form. Kompositmaterialet inte bara omdefinierar normerna inom byggindustrin utan minimerar även avfallet och ökar produktiviteten genom sin smarta och hållbara design.

Patrik Helgegren, produktutvecklare för gop, berättar:

– Produkten är framtagen med hänsyn till hållbarhet och cirkulärt användande av byggprodukter. Gopanel Form ersätter traditionella material som plywood med ett kompositmaterial och glasfiber för förstärkning med möjlighet till recirkuleringen av materialet.

Arthur Keitechuk är vd för byggföretaget Atamo AB och har lång erfarenhet inom byggbranschen. Enligt honom erbjuder Gopanel Form en rad fördelar. Produkten går att återanvända upp till 40 gånger vid korrekt hantering, vilket är betydligt mer än vad traditionella material kan erbjuda. Därtill kommer panelen med ekonomiska, tidsmässiga och ergonomiska vinster.

– Vår idé är att återanvända formen så många gånger som möjligt för att undvika onödigt avfall. Vi behöver inte heller ha så mycket folk eller maskiner på plats eftersom Gopanel Form är både lätt och lättanvänd. Det minskar även belastningen på kroppen berättar Keitechuk.

Den ursprungliga idén till Gopanel Form kommer från idé en om att minska mängden virke och släppmedel som förbrukas inom gjutindustrin.

– Med vår lösning kan byggarna minska eller helt ta bort släppmedel vilket annars är en väldigt viktig del i vanlig gjutning. Med Gopanel Form kan vi erbjuda branschen ett alternativ med hög kapacitet och kundanpassade mått, vilket minimerar spill och är skonsammare mot vår omvärld, berättar Helgegren.

Från förbränning till återvinning och recirkulering

För gop är återvinning mer än att nyttja energiåtervinning genom förbränning. Helgegren belyser att det är viktigt att fundera kring vad som egentligen händer med produkten när den är förbrukad.

– Lösningen ligger inte i själva förbränningen, i stället strävar vi efter att skapa en ny produkt. Den verkliga återvinningen och recirkuleringen sker när skivan malts ned och granulerats för att återanvändas i ny form. Genom samarbete med återvinningspartners har vi framgångsrikt testat och implementerat just detta. Under rätt förutsättningar kan vi uppnå fullständig återvinning av Gopanel Form och därigenom, med gott samvete, påstå att vi har löst helheten. Vår framtidsinriktade produkt är hållbar från flera olika perspektiv och möjliggör återanvändning och efterföljande återvinning för våra kunder. På så vis sluter vi cirkeln, berättar Helgegren.

Vi erbjuder dig

Hög tillgänglighet och snabba leveranser

Våra kontor och lager finns i Kungsbacka söder om Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Med vår närvaro garanterar vi hög tillgänglighet och snabba leveranser.

Support och rådgivning genom hela projektet

Vi bidrar med expertis och rådgivning under hela projektet, från planering och materialoptimering till dokumentation, miljömärkningar och logistik. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för ert projekt!

BESTÄLL DIREKT I VÅR WEBBUTIK GOP STORE

I vår webbutik gop Store har du direkt åtkomst till lagersaldo, orderhistorik, bilder, info och kundspecifika priser – allt samlat på ett ställe dygnet runt.

Inlogg gop Store

Kontakta våra möjliggörare

 

Vi på gop har lång erfarenhet av material till olika branscher och ändamål. Vi finns tillgängliga med personlig support för frågor och förfrågningar.

Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig!

Är du redan kund hos oss? Logga in i gop Store för information och support!  

Privatpersoner hänvisas till våra återförsäljare.

    Genom att skicka in detta formulär godkänner du att dina uppgifter behandlas enligt gops Integritetspolicy.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Till toppen