Stilsäkert och hållbart Kompositmaterial 

HI-MACS® Solid Surface är ett exceptionellt kompositmaterial med oändliga designmöjligheter – forma materialet till stilsäkra bänkskivor eller en hållbar fasad. Solid Surface består av akryl, mineral och naturliga pigment som i kombination blir ett material med porfria och hygieniska ytor som kan termoformas och ger ett visuellt skarvfritt resultat. HI-MACS® Kompositmaterial (Natural Acrylic Stone) möter gops höga standard av kvalitet på material, funktionalitet och hållbarhet.

gop är exklusiv distributör av HI-MACS® Solid Surface i Skandinavien. 

Vill du veta mer? Kontakta oss!

 Varför HI-MACS solid surface? 

› HI-MACS® är ett ledande varumärke 
› Bearbetningsbart med vanliga träverktyg
› Suger inte åt sig smuts eller färg 
› Går att termoforma  
› Stort urval av dekorer  
› Slitstarkt och hygieniskt 
› Utvalda färger i återvunnet utförande  
› Oändliga designmöjligheter 
› Skarvfritt utförande  
› Enkelt underhåll  
› Högkvalitativ produkt 
› 10 års garanti (15 vid utförande av Quality Club Medlemmar)

Användnings­områden för solid surface

ideala ytskikt för Badrum

HI-MACS® Kompositmaterial gör sig otroligt bra i badrum då materialet avger en harmonisk och avslappnad känsla, samtidigt som det fortfarande är högst funktionellt. Med en otrolig bredd av handfat, duschar och badkar som sömlöst installeras mot paneler av samma material är HI-MACS® som gjort för användning i badrum. Materialet är enkelt att underhålla, vattentätt och garanterar en hygienisk yta.

Läs mer i broschyren

funktionella bänkskivor till KÖK

Oavsett en stabil bänkskiva, integrerat handfat , väggbeklädnad eller köksö så omvandlar HI-MACS® varje kök till en drömvärld. Materialet har en vattentät yta och det breda sortimentet av diskbänkar kan sömlöst installeras i en bänkskiva av samma material. HI-MACS® Kompositskiva är porlös, smutsavvisande och har en hygienisk yta som passar perfekt som arbetsyta för mat och vardaglig kemikaliehantering.

Läs mer i broschyren

Hygieniska och högtrafikerade ytor 

Renlighet och sterilitet är av största vikt i sjukhus, laboratorier och sjukvårdsanläggningar. HI-MACS® är resistent mot mögel, smuts, virus, bakterier och flertalet kemikalier. Den släta och porfria ytan möter den högsta standarden för hygien, funktion och estetik – vilket gör HI-MACS® till det självklara valet inom den medicinska sektorn. Materialet är dessutom lättrengörligt, tåligt och har en lång livslängd. 

Läs mer i broschyren

enastående Fasadmaterial av solid surface 

HI-MACS® Kompositmaterial erbjuder klara fördelar som fasadmaterial i jämförelse med andra mineralkompositer. HI-MACS®-FR-quality har bl.a. bättre resultat på brandklassningstest än andra solid surface-material och är ETA (European Technical Agreement) certifierat. HI-MACS® Solid Surface klarar olika klimat och väder med bravur och är enkelt att underhålla. 

Läs mer i broschyren

Hållbara material för oss och miljön

En hållbar design med bra materialval är en viktig parameter i dagens samhälle. Alla HI-MACS® kompositmaterial är producerade enligt miljöstandarden ISO 14001, och ett utvalt sortiment är även tillverkade av upp till 16% återvunnet material.

Läs mer i broschyren

UTFORSKA HELA SORTIMENTET AV SOLID SURFACE 

Upptäck det breda sortimentet av Solid Surface från HI-MACS®. Materialen erbjuds i en mäng olika utföranden med en färg eller ett mönster som passar alla. Med HI-MACS® Kompositmaterial är det bara fantasin som sätter gränserna!

Läs mer i broschyren

Vad är en kompositskiva av Solid Surface?

HI-MACS® är en Solid Surface av mineralkomposit, så kallad ’Natural Acrylic Stone’.

Kompositskivorna har slitstarka, porfria och hygieniska ytor vilket medför att bakterier eller smuts inte frodas. Materialet lämpar sig därför utmärkt i exempelvis laboratorie-, sjukhus- och restaurangmiljöer. Ytan är sammetslen och suger inte åt sig smuts eller färg. HI-MACS® kan termoformas och kompositskivans egenskaper gör den bearbetningsbar med vanliga träverktyg. Eftersom mönster, partiklar och eventuell ådring genomfärgar materialet är det väldigt enkel att foga samman bitar av materialet med lim utan att skarvarna blir synliga.

Det är bara fantasin som sätter gränserna för designmöjligheterna. De dekorativa ytorna kan, om de skadas, enkelt återställas med hjälp av sandpapper. Materialet är återvinningsbart och en utvald del av sortimentet är av viss del tillverkat av återvunnet material. Då materialet är slitstarkt och formbart är användningsområdet otroligt brett. Solid Surface passar mycket bra inom både badrums-, köks-, och butiksinredningar samt fasadbeklädnad.

Läs mer om produktens egenskaper här

Hi-MACS QUALITY CLUB 

gop utbildar utvalda återförsäljare för att kvalitetssäkra hanteringen och montering av HI-MACS® kompositmaterial. Utbildade och certifierade återförsäljare ingår då i HI-MACS® Quality Club och kan ge en längre garanti och en kvalitetssäkrad hantering. 

Kvalitet lönar sig! Varje HI-MACS®-produkt (utom externa fasader) har en garanti på 15 år när tillverkningen och installationen utförs av en medlem inom Quality Club. Det är marknadens längsta garanti inom Solid Surface! Vill din organisation bli medlem inom Quality Club? Ta kontakt med oss så informerar vi dig om vad det innebär och nästa utbildningstillfälle!

Quality Qlub Network

Noas Sweden | noassweden.se

Mariannelunds Kök & Inredningssnickeri AB | mkisnickeri.se

Taras Hallgren & Son AB | tarashallgren.se

CG Inredning AB | cginredning.se

Solid Interior Solutions i Stockholm AB | sins.se

Dokumentation

bim-objekt

Hela HI-MACS® sortiment finns tillgängligt för nedladdning.

Besök BIM-biblioteket

utforska hela sortimentet

HI-MACS General Brochure 2021 (EN)

Användning och skötsel

HI-MACS Use and Care 2019 (EN)

Inspiration och Showroom


Lek fram din nästa design i HI-MACS® Digitala Showroom! Gå direkt till Showroom här 

HI-MACS Brings Poetry to Light. Design: P6PA+Arkitekter, s.r.o. | Engineering: Ondřej Šteger, Martin Wolf, Rostislav Koziel | Fabrication: Dřevovýroba Podzimek s.r.o., Duolit s.r.o., Atlas Group s.r.o. | Foto credit: © Miguel Alonso | Material: HI-MACS® Alpine White 12 mm


Ny produktserie av återvunnet material. Erbjuds i två kollektioner; Granite och Volcanics. Materialet är tåligt och enkelt att underhållla. Kollektionera har en lyxig look och passar perfekt i allt ifrån kök och badrum till inredning inom detaljhandeln. Foto: © Studio Podrini – HI-MACS®. 


HI-MACS® Terrazzo-kollektion erbjuds i två utföranden: Terrazzo Classico och  Terrazzo Grigio. HI-MACS® Terrazzo kan användas i både bostads- och , kommersiella projekt oavsett storlek, och passar extra bra i högtrafikerade områden såsom restauranger, affärer och barer.  Foto: © Studio Podrini – HI-MACS® 


Strato-kollektionen höjer HI-MACS® färgskala med nya designmöjligheter – de markerade linjära mönstren skapar geometri genom dess mjuka struktur och subtila utseende. Den skickliga användningen av de nya färgstrimmorna, vertikalt eller horisontellt, möjliggör stora variationer i varje projekt.


HI-MACS® Intense Ultra ger arkitekter och designers nya möjligheter att skapa. Materialets färg är intensivt mörk och även mer motståndskraftig mot repor. Intense Ultra har en utmärkt varmformningsförmåga.

HI-MACS® Ultra-Thermoforming – Fabrication

Skapa sömlösa ytor med HI-MACS®

Skapa vackra och lättunderhållna ytor med HI-MACS® Solid Surface

Det bästa materialet för sjukvårdsytor – HI-MACS®

Vi erbjuder dig

Hög tillgänglighet och snabba leveranser

Våra kontor och lager finns i Kungsbacka söder om Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Med vår närvaro garanterar vi hög tillgänglighet och snabba leveranser.

Support och rådgivning genom hela projektet

Vi bidrar med expertis och rådgivning under hela projektet, från planering och materialoptimering till dokumentation, miljömärkningar och logistik. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för ert projekt!

BESTÄLL DIREKT I VÅR WEBBUTIK GOP STORE

I vår webbutik gop Store har du direkt åtkomst till lagersaldo, orderhistorik, bilder, info och kundspecifika priser – allt samlat på ett ställe dygnet runt.

Inlogg gop Store

Kontakta våra möjliggörare

Vi på gop har lång erfarenhet av material till olika branscher och ändamål. Vi finns tillgängliga med personliga support för frågor och förfrågningar! 

Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig!

Är du redan kund hos oss? Logga in i gop Store för information och support!  

Privatpersoner hänvisas till våra återförsäljare.

    Genom att skicka in detta formulär godkänner du att dina uppgifter behandlas enligt gops Integritetspolicy.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Till toppen