Lamilux Antibakteriell – Glasfiberlaminat med bakteriedödande ytor

15 desember 2015

lamilux-antibac-news

Förutom de miljontals hälsosamma bakterier som befolkar våra kroppar finns det också en mängd oönskade bakterier som vi dagligen stöter på i olika sammanhang. När det gäller livsmedelsindustrin eller medicinska miljöer kan dessa skadliga bakterier ha oönskade och i vissa fall även dödliga konsekvenser.

gop introducerar Lamilux® Antibakteriell, ett innovativt glasfiberlaminat med bakteriedödande egenskaper. Materialets unika ytskikt har bakteriedödande egenskaper och är särskilt utvecklat för bakteriefyllda miljöer där hygien och slitstyrka premieras. Ytmaterialet verkar direkt mot de bakterier som kommer i kontakt med ytan, och neutraliserar och dödar 99,9% av bakterierna inom 24 timmar. I motsats till desinfektionsmedel verkar materialet aktivt på hela ytan, dygnet runt. Glasfiberlaminat från Lamilux® är ett hållbart material med mycket lång livslängd, AntiBacterial-funktionen i sig har en beräknad livslängd på minimum 55 år. Materialet tål obegränsad rengöring. Lamilux® Antibakteriell används bland annat som vägg- och dörrbeklädnad i medicinska miljöer, lättviktsmaterial för livsmedelstransporter eller som hygieniska väggpaneler till livsmedelsindustrin.

Lamilux Composites är Europas i särklass största producent av glasfiberlaminat. Samtliga av Lamilux glasfiberlaminat som har en gelcoat finns tillgängliga med bakteriedödande yta. Ytlaminatet finns i tjocklekar från 0,8 mm och bredder upp till 3200 mm.

Läs mer om produkten

 

Til toppen