gop underlättar industrin för byggställningar med nya kompositboarden gopanel®

8 juni 2015

Svenska plastspecialisten gop – Glasfiber & Plastprodukter AB, utmanar byggställningsbranschen med den nya kompositboarden gopanel®. Konstruktionen består av en sandwichskiva av pp plast och glasfiber med kärna i honey-comb-struktur vilket ger en board med låg vikt och hög bärighet. Den låga vikten underlättar vid montage och minimerar risken för arbetsskador samt bidrar till bättre arbetsmiljö.

”Dagens byggnadsindustri kännetecknas av tunga lyft som påverkar arbetarnas ergonomi och arbetsmiljö. gopanel®s låga vikt (4,0 kg/m2) effektiviserar arbetet vid montering samtidigt som risken för skador minimeras. Den låga vikten bidrar dessutom till lätta transporter vilket minskar varje projekts miljöpåverkan. gopanel® är ett hållbart alternativ till plywood och andra traditionella material till byggnadsställningar. Boarden kommer aldrig att ruttna samtidigt som den unika konstruktionen inte absorberar vatten.” säger Patrik Helgegren, Produktspecialist på gop.

gopanel® är sedan våren 2015 godkänd av SP för lastklass och åldrande. Boarden är testad för att klara 10 års UV-strålning. gopanel® finns i branschspecifika mått samtidigt som storleken kan anpassas till varje enskilt projekt. Tjocklekar på 9 mm (lastklass 3) och 10,5 mm (lastklass 4). Andra tjocklekar, storlekar, färger och logotypprint tillgängligt på förfrågan.

Läs mer om gopanel här

Till toppen