gop köper dansk plastdistributör

26 februar 2019

Sveriges marknadsledande plastleverantör – gop – fullföljer sin verksamhetsstrategi genom uppköp av danska Ingemann Plast A/S. Nya investeringar i Danmark banar väg för gops tillväxtplaner i Skandinavien.

Genom uppköpet av den danska plastleverantören Ingemann Plast A/S sätter Sveriges marknadsledande plastleverantör, gop – Glasfiber & Plastprodukter AB, ytterligare fart på sin expansion i Skandinavien. Uppköpet av verksamheten är det senaste ledet i gops vision om att bli ledande leverantör av plasthalvfabrikat och plastprodukter i Skandinavien inom affärsområde Industri & Reklam samt Bygg & Trädgård.

”Vår målsättning är att vara den mest kundvänliga, kompetenta och mest effektiva plastleverantören i Skandinavien. I och med uppköpet av Ingemann Plast övertar vi en verksamhet i tillväxt. Bolaget har en välfungerande säljorganisation, som både delar vår värdegrund och kundfokus. Vi vill fortsätta att accellerera vår tillväxt och utveckling. Uppköpet innebär att vi kan bygga vidare och utveckla våra marknadsandelar i både Danmark och Skandinavien”, säger Petra Carnbäck, vd för gop.

Tillväxt och utveckling i Danmark

I och med uppköpet utökar nu Ingemann Plast, som framöver kommer att kallas gop Danmark, sitt produktsortiment betydligt på den danska marknaden. Förvärvet förväntas resultera i ett antal synergier och stordriftsfördelar inom områden som inköp, administration, logistik och IT. Samtidigt planerar gop att expandera sin verksamhet i Danmark, inklusive investeringar i nya lager- och kontorsanläggningar.

”En industriell köpare som gop är idealisk för oss. Med gop kan vi utöka vårt sortiment med flera nya produkter samtidigt som de ger oss tillgång till en beprövad affärsmodell, ekonomiska muskler och inte minst en djup inblick i kunderna och den marknad som vi är övertygade om kommer att ge ett betydande konkurrenstryck. Jag är övertygad om att både Ingemann Plast och inte minst våra kunder drar nytta av det faktum att vi nu har gop på baksidan”, säger Peter Ditlev, VD för Ingemann Plast A / S, som fortsätter som chef för gop Danmark.

Bredare och djupare marknad

gop Danmark kommer att kunna erbjuda några av marknadens starkaste varumärkena, ett bredare och djupare produktsortiment, förbättrad service med bland annat dagliga leveranser till kunder i hela Danmark. Expansionen i Danmark och den nytillkomna försäljningsorganisationen och lager kommer att komplettera och stärka gops nuvarande verksamhet i Kungsbacka, Stockholm och Oslo.

Av konkurrensskäl vill parterna inte avslöja börskursen.

Ytterligare information

gop – Glasfiber & Plastprodukter AB:

Petra Carnbäck, vd

+ 46 31 799 8838

 

Ingemann Plast A/S:

Peter Ditlev, adm. direktør

+45 30 49 30 25

Om gop
gop – Glasfiber & Plastprodukter AB, är en väletablerad plastleverantör specialiserad på plasthalvfabrikat i skivform och kompletterande plastprodukter från marknadens ledande leverantörer. Verksamheten är ett familjeföretag som startade 1968. gop omsatte 400 M SEK under 2018 och har ca 80 medarbetare. Läs mer på www.gop.se

Om Ingemann Plast A/S
Ingemann Plast A/S är en leverantör av plasthalvfabrikat med fokus mot den danska industri- och reklambranschen. Ingemann Plast A/S blev under sommeren 2018 separerade som ett helägt men oberoende företag under Ingemann Components A / S, som har cirka 30 anställda. Læs mere på www.ingemanncomponents.dk

Til toppen