GRP/Glasfiber

GRP/Glasfiber

GRP, Glasfiber Reinforced Polyester, är ett glasfiberarmerat laminat bestående av glasfiber, polyester och gelcoat. Materialet har hög kemisk och termisk resistens, är lätt att bearbeta samt har låg vattenabsorption och hög dynamisk hållfasthet. Vanligtvis används materialet som ytterskikt till sandwichmaterial. GRP tillför hög styrka i förhållande till vikt, vilket gör materialet mycket användningsbart i bland annat väggar, golv och tak till lastbilsskåp, mobila hus, dörrtillverkning, väggbeklädnad, m.m. Användningsområdena är många!

gop har sedan 2010 arbetat tillsammans med Brianza Plastica som är en av Europas största producenter av denna typ av GRP laminat. Brianza har sitt säte utanför Milano, Italien. De producerar materialet på två olika sätt: på löpande linje (EP) och bordsproucerat (EC), vilket gör Brianza Plastica till den mest kompletta producenten på marknaden. 

Brianza EP No Bac

Brianza EP No Bac är ett glasfiberförstärkt material med en antibakteriell funktion. Materialet passar därför i applikationer så som livsmedelstransporter, kylrum, produktionshallar mm.

Brianza EP Metallic Gelcoat

Brianza EP Metallic Gelcoat är ett glasfiberförstärkt laminat med en välbalanserad glashalt och gelcoat som ger materialet UV-stabilitet. Gelcoaten här är färgad med önskad metallic-kulör. Ytans struktur är densamma som Brianza EP Gelcoat. Materialet passar bäst till utomhus applikationer.

Brianza EP Design

Brianza EP design är ett glasfiberförstärkt material som kombinerar styrkan i GRP med en yta i diverse modeller. Material kan användas i en serie av olika applikationer.
Golv: här kombineras GRP och PVC/ vinyl matta. Ett material som kan användas i applikationer så som modulhus, husbilar mm.
Vägg/ tak: GRP laminat med diverse dekor så som tex trä imitation mm.

Brianza EC (elycold)

Brianza EC är ett bordsproducerat laminat som ger möjlighet till ett stort antal kombinationer av tjocklek och glashalt. Materialet levereras normalt i rullar, längd 60m, bredd från 2000-3400mm men kan också beställas i kapat.

Brianza EP Embossed

Brianza EP Embossed är ett glasfiberförstärkt material som till utseendet påminner om kulhamrad plåt. Materialet används b.la till väggbeklädnad i inomhusapplikationer.

Brianza EP Extra Glass

Brianza EP Extra glass, eller High Impact som det också kallas, är ett material där man kombinerar ett tunt material med hög slagstyrka, en normalt sätt svår kombination. Materialet passar bra i applikationer där man vill ha en så låg vikt som möjligt men ändå bibehålla en hög slagstyrka.

Brianza EP Anti Slip

Brianza EP Anti Slip är glasfiberförstärkt laminat med effektiv anti-slip-beläggning, perfekt för utsatta utrymmen som kräver halkfria ytor. Materialet är dessutom ljudabsorberande och främjar tysta lastbilsskåp.

Brianza EP Gelcoat

Brianza EP Gelcoat är ett glasfiberförstärkt laminat med en välbalanserad glashalt och gelcoat som ger materialet UV-stabilitet. Gelcoat är ett av de vanligaste GRP-laminaten på marknaden och passar i de flesta applikationer, utomhus som inomhus.

Till toppen