GRP/Glasfiber

GRP/Glasfiber

GRP, Glasfiber Reinforced Polyester, är ett glasfiberlaminat bestående av glasfiber, polyester och gelcoat. Glasfiber har hög kemisk och termisk resistens, är lätt att bearbeta samt har låg vattenabsorption och hög dynamisk hållfasthet.

Glasfiberlaminat - användningsområden

Vanligtvis används glasfiberskivor som ytterskikt till sandwichmaterial. GRP tillför hög styrka i förhållande till vikt, vilket gör glasfiberlaminat mycket användningsbart i bland annat väggar, golv och tak till lastbilsskåp, mobila hus, dörrtillverkning, väggbeklädnad, m.m. Användningsområdena är många!

Gop samarbetar med välrenommerad tillverkare av glasfiberplattor

gop har sedan 2010 arbetat tillsammans med Brianza Plastica som är en av Europas största producenter av denna typ av GRP laminat. Brianza har sitt säte utanför Milano, Italien. De producerar glasfiberlaminatet på två olika sätt: på löpande linje (EP) och bordsproucerat (EC), vilket gör Brianza Plastica till den mest kompletta producenten  av glasfiberlaminat på marknaden. 

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Brianza EP No Bac Glasfiberlaminat

Brianza EP No Bac är ett glasfiberförstärkt laminat med en antibakteriell funktion. Materialet passar därför i applikationer så som livsmedelstransporter, kylrum, produktionshallar och liknande ytor med höga krav på hygien.

Brianza EP Metallic Gelcoat Glasfiberlaminat

Brianza EP Metallic Gelcoat är ett glasfiberförstärkt laminat med en välbalanserad glashalt och gelcoat som ger materialet UV-stabilitet. Gelcoaten här är färgad med önskad metallic-kulör. Ytans struktur är densamma som Brianza EP Gelcoat. Denna typ av glasfiberskiva passar bäst till utomhus applikationer.

Brianza EP Design Glasfiberlaminat

Brianza EP design är ett glasfiberförstärkt glasfiberlaminat som kombinerar styrkan i GRP med en yta i diverse modeller. Material kan användas i en serie av olika applikationer.
Golv: här kombineras GRP och PVC/ vinyl matta. Ett material som kan användas i applikationer så som modulhus, husbilar mm.
Vägg/ tak: GRP laminat med diverse dekor så som tex trä imitation mm.

Brianza EC (elycold) Glasfiberlaminat

Brianza EC är ett bordsproducerat glasfiberlaminat som ger möjlighet till ett stort antal kombinationer av tjocklek och glashalt. Materialet levereras normalt i rullar, längd 60 m, bredd från 2000-3400 mm men kan också beställas i kapat.

Brianza EP Embossed Glasfiberlaminat

Brianza EP Embossed är ett glasfiberförstärkt laminat som till utseendet påminner om kulhamrad plåt. Materialet används b.la till väggbeklädnad i inomhusapplikationer.

Brianza EP Extra Glass Glasfiberlaminat

Brianza EP Extra glass, eller High Impact som det också kallas, är ett glasfiberlaminat där man kombinerar ett tunt material med hög slagstyrka, en normalt sätt svår kombination. Materialet passar bra i applikationer där man vill ha en så låg vikt som möjligt men ändå bibehålla en hög slagstyrka.

Brianza EP Anti Slip Glasfiberlaminat

Brianza EP Anti Slip är glasfiberförstärkt laminat med effektiv anti-slip-beläggning, perfekt för utsatta utrymmen som kräver halkfria ytor. Materialet är dessutom ljudabsorberande och främjar tysta lastbilsskåp.

Brianza EP Gelcoat Glasfiberlaminat

Brianza EP Gelcoat är ett glasfiberförstärkt laminat med en välbalanserad glashalt och gelcoat som ger materialet UV-stabilitet. Gelcoat är ett av de vanligaste GRP-laminaten på marknaden och passar i de flesta applikationer, utomhus som inomhus.

vi erbjuder dig

Hög tillgänglighet och snabba leveranser

Våra kontor och lager finns i Kungsbacka söder om Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Med vår närvaro garanterar vi hög tillgänglighet och snabba leveranser.

Kundanpassade format direkt från sågen

Våra anläggningar är utrustade med automatsågar och kapmaskiner som gör att vi kan leverera skivor enligt dina önskemål.

Beställ direkt i vår webbutik gop Store

I vår webbutik gop Store har du direkt åtkomst till lagersaldo, orderhistorik, bilder, info och kundspecifika priser – allt samlat på ett ställe dygnet runt.
Inlogg gop Store


Kontakta våra möjliggörare

Vi på gop har lång erfarenhet av material till olika branscher och ändamål. Vi finns tillgängliga med personliga support för frågor och förfrågningar! 

Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig!

Är du redan kund hos oss? Logga in i gop Store för information och support!  

Privatpersoner hänvisas till våra återförsäljare.

 

    Genom att skicka in detta formulär godkänner du att dina uppgifter behandlas enligt gops Integritetspolicy.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Till toppen