GRP/Glasfiber

GRP/Glasfiber

GRP, Glasfiber Reinforced Polyester, är ett glasfiberarmerat laminat bestående av glasfiber, polyester och gelcoat. Materialet har hög kemisk och termisk resistens, är lätt att bearbeta samt har låg vattenabsorption och hög dynamisk hållfasthet. Vanligtvis används materialet som ytterskikt till sandwichmaterial. GRP tillför hög styrka i förhållande till vikt, vilket gör materialet mycket användningsbart i bland annat väggar, golv och tak till lastbilsskåp, mobila hus, dörrtillverkning, väggbeklädnad, m.m. Användningsområdena är många!

Lamilux Super Plus Gelcoat

Lamilux Super Plus Gelcoat är ett glasfiberförstärkt laminat med en välbalanserad glashalt och gelcoat som ger materialet UV-stabilitet. Materialet är ett av de vanligaste GRP-laminaten på marknaden idag och passar i de flesta applikationer, utomhus som inomhus.

Lamilux Anti Slip

Lamilux Anti Slip är glasfiberförstärkt laminat med effektiv anti-slip-beläggning, perfekt för utsatta utrymmen som kräver halkfria ytor. Materialet är dessutom ljudabsorberande och främjar tysta skåp. Finns med flera olika ytskikt för bästa halkfria effekt.

Lamilux High Impact

Lamilux High Impact är ett unikt framtaget laminat som är extremt slagtåligt trots dess tunna tjocklek. Materialet är idealiskt till applikationer som kräver låg vikt och hög slagtålighet – något som vanligtvis brukar vara en omöjlig ekvation.

Lamilux HG 4000

Lamilux HG (Hi Gloss) 4000 är ett glasfiberförstärkt polyesterlaminat med en välbalanserad glashalt och unik metall/aluminuim-finish. Laminatet har en extra tjock gelcoat som ger en mycket jämn yta och UV stabilitet. Idealisk för utomhusapplikationer som kräver en högglansig yta.

Lamilux Embossed

Lamilux Embossed är ett glasfiberlaminat med en yta som påminner om kulhamrad plåt. Materialet finns i modeller med och utan UV-stabilitet. Designen ger ett levande intryck och används bl.a. som väggbeklädnad i inomhusapplikationer.

Lamilux X-treme Carbon

Lamilux Carbon är ett unikt laminat, precis som övriga Lamilux material tillverkas detta på löpande linje vilket ger en jämn kvalitet och utseende. Laminatet har en extrem styrka i och med att man vid produktion använder Epoxy armerat med kolfiber. Materialet finns med och utan Gelcoat.

Lamilux Antibakteriell

Lamilux Antibakteriell är ett relativt nyutvecklat laminat med antibakteriella egenskaper. Samtliga laminat från Lamilux som beklätts med Gelcoat kan produceras med dessa egenskaper. Ytan är bakteriedödande och Lamilux har erhållit en rad olika certifikat för det unika laminatet. Idealisk för livsmedelsapplikationer, sjukhusmiljöer och andra användningsområden som ställer höga krav på hygien.

Till toppen