Frågor & Svar

Plana plaster

 • Vilket material ska jag använda?

  Svar:   Vårt breda sortiment av plana plaster lämpar sig till en mängd olika applikationer och användningsområden. I användningsguiden får du en fingervisning om våra olika material och deras egenskaper och användningsområden. Ta kontakt med oss så ger vi dig ytterligare råd och vägledning från våra duktiga säljare. Till användningsguiden  

 • Hur kantbearbetar man en Akrylskiva?

  Svar: Börja med att sickla med en metallsickel för att få bort grader på snittytan. Slipa därefter med sandpapper i tre steg, 60, 220 och slutligen 400/600 (obs, utförs endast med våt yta). För att få glasklar finish, polera med polervax (t.ex Autosol).

 • Kan man som privatperson beställa Plexiglas eller annan plast direkt från gop?

  Svar: gop distribuerar plast till registrerade företag. Är du som privatperson intresserad av Plexiglas säljer de flesta glasmästerier skivor av Plexiglas. Hos flera av våra återförsäljare hittar du plana skivor i Plexiglas och PVC.

 • Hur bearbetar man plana skivor av akryl och PVC?

  Svar: Vid bearbetning skall skivan alltid fästas ordentligt för att undvika vibrationer. Håltagning: Trä- /metallborr med spetsvinkel 60-90 grader. Undvik att trycka för hårt utan låt borren skära undan materialet. Hög hastighet förutom vid start och slut. Kapning: Fintandad handsåg. Fintandad sticksåg utan pendelrörelse. Cirkelsåg, använd klinga av HSS stål max 40 m/s och tandvinkel 30-40 grader. Använd handskar och skyddsglasögon.

Till toppen