Hållbara material för byggnation

Att välja rätt byggmaterial från början skapar bättre förutsättningar för ett lyckat projekt, med både ekonomiska och miljömässiga vinster. Hos gop hittar du ett brett sortiment av återvunnen plast och plastskivor speciellt anpassade för byggnation av bland annat fasadpaneler, stall, byggställningar och en mängd olika applikationer. Byggskivor i plast sparar ofta tid och pengar då de har låg vikt, är enkla att hantera och har lång hållbarhet. Samtliga av våra material håller hög standard och genomgår noggranna kvalitetskontroller så att du kan vara säker på att ni garanteras hög kvalitet. Oavsett om kravlistan fokuserar på miljö, brandklass, vikt eller funktion så har vi något för just ert projekt.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Våra byggmaterial

Återvunnen byggskiva med många användningsområden

EKOply är en skiva av mycket hög kvalitet tillverkad av 100% återvunnet material. Skivans ytskikt är homogent och den har en kärna av skummad polypropylen och polyeten. EKOply tål fukt, har en god kemisk resistens och är även behandlad med ett UV-skydd. Materialet är väldigt hållbart, lätt att bearbeta och ruttnar inte, därför lämpar det sig även ypperligt för t.ex. utomhusapplikationer.

Läs mer ekoply

Limbelagd isoleringsskiva med låg vikt och enkel applicering

goBoard Isolation är det perfekta isoleringsmaterialet för dig som arbetar med fasad, dörr- eller fönstertillverkning. XPS ger en tät isolering med slutna celler vilket försvårar fuktupptagning och gör det till ett mycket flexibelt material med flera användningsområden. XPS har en högre hållfasthet och densitet än systermaterialet EPS och konstruktionen behöver därför inte förstärkas med ytterligare ett kärnmaterial.

Läs mer goBoard isolering

Formbar och slitstark fundamentform

gop Fundalite är en fundamentform av 10 mm tjock polypropylen med kanalstruktur. Skivan är lätt att kapa och forma till önskat användningsområde på plats. Vikning görs enkelt genom att skära ett snitt på skivans ena sida. Skivans låga vikt minimerar risken för arbetsskador. Den har en kvarsittande form och behöver ej avformas. Materialet har en mycket hög styvhet och kan enkelt anpassas efter balkar och sulor och ger därmed ett effektivt skydd till grundbetongen.

Läs mer fundalite

Återvunnet och underhållsfritt material som inte ruttnar

Multiboard REG är en seg och slagtålig skiva av polyeten (PE) tillverkad av 100% återvunnet plastavfall. Den mönstrade ytan ger ett säkert halkskydd samtidigt som den gör skivan tålig mot repor och slag. Perfekt som väggskydd i exempelvis stall och ladugårdar, spolplattor eller avdelare. Materialet kan även användas som golvskydd i hästboxar och verkstäder eller som slitskydd i släp. Kan i vissa fall ersätta lantbruksplywood.

Läs mer Multiboard REG

Återvunnen bräda anpassad för utomhusapplikationer

Multiplank REG är profiler i PEHD tillverkade av 100% återvunnet plastavfall som håller hög kvalitet och prestanda. Brädorna finns i flertalet format och färger. Materialet används huvudsakligen till stängsel, staket, landbryggor, sittbänkar, pontoner, bryggor och utomhusmöbler. Produkten passar mycket bra i utomhussammanhang och är tålig mot UV-ljus. Med det återvunna råvarumaterialet tar man tillvara på restprodukter som annars skulle ha förbränts eller grävts ned. Multiplank REG går att återvinna..

Läs mer multiplank reg 

Glasfiberförstärkta ställningsplan med låg vikt minimerar risken för arbetsskador

gopanel Kompositskiva är en glasfiberförstärkt kompositskiva med extremt låg vikt och mycket hög hållfasthet. Lättviktsskivan är särskilt utvecklad för att användas som plattform i byggnadsställningar och som golvkonstruktion i t.ex. lastbilsskåp och andra utsatta golvytor. Konstruktionen är unik med en kärna i honeycomb-struktur vilket tillsammans med riktad glasfiberplast ger en hög styrka och mycket låg vikt. Vikten underlättar bl.a. vid installation och hantering, vilket minimerar risken för arbetsskador och främjar arbetsmiljön.

Läs mer gopanel

Mångsidiga och lättarbetade akrylskivor med optisk klarhet

Akrylplast går ofta under namnet Plexiglas och är ett mångsidigt material som är omtyckt av många tack vare dess höga transparens, slagtålighet och UV-stabilitet. Akrylskivor i Plexiglas tillverkas på två olika sätt: akryl XT tillverkas i en extruder och akryl GS gjutes mellan två glasskivor. I grunden är akrylplast helt färglöst men det kan infärgas till en oändlig mängd färger. Akryl går att återvinna.

Läs mer gop akryl

Slagtåliga och transparenta skivor av polykarbonat

Polykarbonat/PC är optiskt klart och extremt slagtåligt. Eftersom materialet är lätt att bearbeta och varmforma, används det ofta inom industrin samt till säkerhetsinglasningar. PC kan infärgas i en mängd olika färger, vanligast förekommande är klar, opal och rök. Materialet går att återvinna.

läs mer om polykarbonat

Slagtåliga PVC-skivor i många utföranden

Polyvinylklorid/PVC är ett vanligt förekommande plastmaterial som återfinns i en mängd applikationer. Materialet har utmärkt kemikalieresistens och väderbeständighet. I sin rena form är PVC hårt och starkt. Genom tillsättning av elaster eller mjukgörare kan egenskaperna varieras från mjuka till styva konstruktionsmaterial.

läs mer om pvc 

Inspiration byggmaterial

 

EKOPLY HJÄLPER DIG BLI FOTBOLLSPROFFS TRIQ arena har använt sig av EKOply från gop vid byggnation av deras innovativa träningsyta för fotbollsspelare. Skivorna har böjts och satts upp så att man kan simulera motstånd och öva på tricks i en säker miljö. 

Vi effektiviserar era projekt

Vi identifierar rätt material till rätt plats och applikation.

Vi rekommenderar rätt infästning.

Vi säkerställer att produkterna uppfyller gällande krav.

Vi bistår med certifikat och dokumentation.

Vi optimerar och kapar material efter behov.

Vi ansvarar för logistik och instruktioner till montörer.

Vi erbjuder dig

Hög tillgänglighet och snabba leveranser

Våra kontor och lager finns i Kungsbacka söder om Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Med vår närvaro garanterar vi hög tillgänglighet och snabba leveranser.

Kundanpassade format direkt från sågen

Våra anläggningar är utrustade med automatsågar och kapmaskiner som gör att vi kan leverera skivor enligt dina önskemål.

Support och rådgivning genom hela projektet

Vi bidrar med expertis och rådgivning under hela projektet, från planering och materialoptimering till dokumentation, miljömärkningar och logistik. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för ert projekt!

Kontakta våra möjliggörare

Vi på gop har lång erfarenhet av material till olika branscher och ändamål. Vi finns tillgängliga med personliga support för frågor och förfrågningar! 

Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig!

Är du redan kund hos oss? Logga in i gop Store för information och support!  

Privatpersoner hänvisas till våra återförsäljare.

    Genom att skicka in detta formulär godkänner du att dina uppgifter behandlas enligt gops Integritetspolicy.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Till toppen